Denna text är äldre än 10 år och kan innehålla inaktuell information.

Summer Camp lockar unga

240 barn idrottar runt om i Östhammars kommun inom ramen för SKB Summer Camp den här veckan. De som valt ishockey som sin huvudidrott byter sommarvärmen utomhus mot iskylan i hallen i Östhammar några timmar på förmiddagarna.

SKB är huvudsponsor för idrottslägret som arrangeras av Östhammars kommun, Upplands idrottsförbund och SISU Idrottsutbildarna gemensamt. Intresset har varit stort och projektledare Joakim Svensson är mer än nöjd. Barnen har hittat nya vänner från hela kommunen och ”vuxit” som individer.

– Första dagarna var en del lite rädda och nervösa, nu kan man se att de tar för sig på ett helt annat sätt. Det har varit en otroligt bra vecka och vi har fått jättebra respons från både föräldrar och barn. Samtidigt finns det naturligtvis alltid förbättringspotential bland annat när det gäller informationen till föräldrarna.

Full fart

När vi kommer på besök till ishallen i Östhammar klockan tio på tisdagen är det redan full fart. Ett gäng, mestadels killar, i åldern sex till elva år far runt på isen i hockeymundering. Då och då smäller det till i sargen när någon får iväg ett riktigt bra skott med pucken. Efter ett tag går minstingen Vilmer Eriksson, 6 år, av planen. Han har fått ont i foten och behöver vila.

Fast bara en liten stund ska det visa sig. Några minuter senare är han tillbaka på isen igen.

– Jag kan åka bra men ramlar hela tiden, säger han stolt.

Entusiasmen är stor bland barnen och även för de olika idrottsklubbarna kan ett läger av det här slaget ge lön för mödan.

– Vi har haft två killar bara i dag som pratat om att de ska börja spela sedan, berättar Mats Severin, ledare i ÖSK Hockey.

Det är inte bara hockeyträning som pågår under veckan. Även friidrott, simning, fotboll, innebandy och gymnastik erbjuds som huvudidrotter. Och på eftermiddagarna får barnen prova på en mängd olika aktiviteter utöver detta.

Nyheter

Processtekniker på Clab vill ha fler kollegor
Att arbeta som processtekniker hos SKB handlar inte bara om att arbeta ute i anläggningen, det innebär också att övervaka och styra processer från kontrollrummet. Möt Kasper Holmgren och Dennis Österlund, två av SKB:s processtekniker, som ser till att mellanlagret för Sveriges använda kärnbränsle fu…

Publicerad: 16 februari 2024

Klimat- och miljöminister Romina Pourmokhtari besöker SKB:s anläggningar i Oskarshamn
Sveriges klimat- och miljöminister Romina Pourmokhtari besökte under tisdagen SKB:s anläggningar i Oskarshamn.

Publicerad: 13 februari 2024

Regeringen godkänner SKB:s forskningsprogram
Regeringen har godkänt SKB:s senaste program för forskning, utveckling och demonstration, Fud 2022. Vart tredje år redovisar SKB ett allsidigt forskningsprogram för omhändertagande av radioaktivt avfall och använt kärnbränsle. Den senaste versionen lämnades in till Strålsäkerhetsmyndigheten i septem…

Publicerad: 22 december 2023

SKB beställer ny rotator till Kapsellaboratoriet från Maskinteknik i Oskarshamn AB
SKB har tecknat ett avtal med Maskinteknik i Oskarshamn AB, för att konstruera och tillverka en ny kapselrotator till Kapsellaboratoriet i Oskarshamn. Projektet startar omgående och planeras vara klart i slutet av juni 2024. Alexander Lindqvist Rotatorn ska bland annat användas för fortsatt utveckli…

Publicerad: 21 december 2023

Mervärdessatsningar kring O-Ringen ska locka nya invånare till Oskarshamn
Under sommaren 2024 förväntas 30 000 besökare komma till Oskarshamn i samband med O-Ringen. Genom att skapa attraktiva miljöer samt fler och större kringaktiviteter hoppas Oskarshamns kommun ge en positiv bild av kommunen, något som i förlängningen kan attrahera fler invånare. Svensk Kärnbränslehant…

Publicerad: 2 november 2023

Publicerad: 16 augusti 2013