Denna text är äldre än 7 år och kan innehålla inaktuell information.

Vinnarna av Innovation Camp, Fabian Ring, Linda Clavertz, Elvira Rönnerholm, Jakob Matsson, Julia Adolfsson och Matilda Poopuu. Foto: SKB.

Färg och bonusjakt i Innovation Camp

Den åttonde september anordnades Innovation Camp för tredje gången för eleverna på Oscarsgymnasiet i Oskarshamn. Det är en dag där elever i grupper ska planera för aktiviteter som kan göra Oskarshamn till en ännu roligare stad att bo i.

Det här året var det eleverna från de högskoleförberedande programmen som fick chansen att komma på idéer. Ronja Gunnarsson ingick i ett av lagen:

– Vi vill att det ska ordnas ett lådbilsrace inne i city. Hela familjen kan engagera sig när man bygger och tävlar med en lådbil. Vi tänker oss ett race för barn och ett för vuxna.

Det gällde att jobba snabbt under de olika delmomenten.

– Det tog ett tag innan vi kom på själva grundidén, men när vi gjort det kom resten av idéerna snabbt, säger Ronja.

Idéer och presentation

I uppdraget ingick inte bara att komma på aktiviteter och skriva ner dem, man måste även förbereda en presentation som hölls inför en jury. Det räckte inte med bara en bra idé, man måste även kunna sälja in den, en sak som kan vara ganska nervös.

innovationcamp-600px

Tove Lindström, Ottilia Bergström, Ronja Gunnarsson, Victor Henriksson, Ervin Rahmanovic, Mirjam Sturesson och Stephen Tchouate kreerade idéer.

Det visade sig dock att eleverna hade både bra idéer och nerverna under kontroll under presentationerna. Därför blev det ett tufft jobb för de fem jurygrupperna att utse dem som skulle gå vidare till slutomgången.

I slutomgången utsåg en jurygrupp en vinnare medan publiken fick rösta fram sin egen favorit. Publikens pris vanns av Neon Light, med ett förslag som gruppen kopplade ihop med förra årets vinnare av Innovation Camp, Colorsplash. Neon Light är paintball, fast med lysande neonfärger och utan lagindelning, alla kör mot alla.

Poängjakt i city

Vinnare av årets Innovation Camp blev Prisjakten, och Fabian Ring en i vinnarlaget, förklarade i segerintervjun:

– Man ska röra sig inne i Oskarshamn och med hjälp av en app samla poäng, ju mer poäng man tar, desto finare pris kan man vinna. Vid en viss poäng kan du till exempel få välja en gratis cheeseburgare eller 20 procent rabatt i någon butik. I appen ska man även kunna ta del av erbjudanden från de olika butikerna.

Innovation Camp anordnas av SKB, Oskarshamnsverkets Kraftgrupp och Ung Företagsamhet och målsättningen är att det vinnande bidraget ska genomföras i någon form. Första vinnaren Colorsplash genomfördes förra året och blev en succé, så man kör även i år. Du kan anmäla dig till det färgglada loppet här.

Nyheter

Nya hem åt sällsynta groddjur
Kring en göl i Forsmarksområdet har det den sista tiden kretsat både stor aktivitet och ett flertal små sällsynta groddjur. Inför att gölen ska fyllas igen vid bygget av Kärnbränsleförvaret har SKB skapat nya hem åt de groddjur som lever här. Nu har en flytt av djuren genomförts med lyckat resultat.

Publicerad: 19 juni 2023

SKB:s Grönlandsprojekt
En av GAP-projektets väderstationer uppe på inlandsisen. Foto: Dirk van As. I SKB:s analyser av långsiktig säkerhet för existerande och planerade förvar för kärnavfall täcker analysperioden en mycket lång tid framöver. Under denna tid kommer klimatet på platsen att variera kraftigt och för att öka f…

Publicerad: 8 juni 2023

Forsmarks hamn byggs ut för 200 miljoner kronor, ska möjliggöra hållbara sjötransporter till slutförvar
SKB vill bygga ut Forsmarks hamn för att möjliggöra hållbara transporter till och från de planerade slutförvarsprojekten. Den 29-31 maj hålls huvudförhandling vid Mark- och miljödomstolen i Nacka för tillstånd att rusta upp och bygga ut hamnen. I april 2023 blev SKB ny ägare till Forsmarks hamn. Den…

Publicerad: 25 maj 2023

Rekordstarkt stöd för slutförvar
Stödet för slutförvarsanläggningar i Östhammar och Oskarshamn är starkare än någonsin. Hela 86 procent av kommuninvånarna stödjer SKB:s planer på att bygga ett slutförvar för använt kärnbränsle i Forsmark och en inkapslingsanläggning i Oskarshamn.

Publicerad: 8 maj 2023

Sverige och SKB får gott betyg av IAEA
Internationella atomenergiorganet, IAEA, har organiserat en internationell granskning av den svenska hanteringen av radioaktivt avfall och använt kärnbränsle. Expertgruppen ger Sverige och SKB positiva omdömen i granskningen.

Publicerad: 4 maj 2023

Publicerad: 14 september 2016