Denna text är äldre än 7 år och kan innehålla inaktuell information.

Vinnarna av Innovation Camp, Fabian Ring, Linda Clavertz, Elvira Rönnerholm, Jakob Matsson, Julia Adolfsson och Matilda Poopuu. Foto: SKB.

Färg och bonusjakt i Innovation Camp

Den åttonde september anordnades Innovation Camp för tredje gången för eleverna på Oscarsgymnasiet i Oskarshamn. Det är en dag där elever i grupper ska planera för aktiviteter som kan göra Oskarshamn till en ännu roligare stad att bo i.

Det här året var det eleverna från de högskoleförberedande programmen som fick chansen att komma på idéer. Ronja Gunnarsson ingick i ett av lagen:

– Vi vill att det ska ordnas ett lådbilsrace inne i city. Hela familjen kan engagera sig när man bygger och tävlar med en lådbil. Vi tänker oss ett race för barn och ett för vuxna.

Det gällde att jobba snabbt under de olika delmomenten.

– Det tog ett tag innan vi kom på själva grundidén, men när vi gjort det kom resten av idéerna snabbt, säger Ronja.

Idéer och presentation

I uppdraget ingick inte bara att komma på aktiviteter och skriva ner dem, man måste även förbereda en presentation som hölls inför en jury. Det räckte inte med bara en bra idé, man måste även kunna sälja in den, en sak som kan vara ganska nervös.

innovationcamp-600px

Tove Lindström, Ottilia Bergström, Ronja Gunnarsson, Victor Henriksson, Ervin Rahmanovic, Mirjam Sturesson och Stephen Tchouate kreerade idéer.

Det visade sig dock att eleverna hade både bra idéer och nerverna under kontroll under presentationerna. Därför blev det ett tufft jobb för de fem jurygrupperna att utse dem som skulle gå vidare till slutomgången.

I slutomgången utsåg en jurygrupp en vinnare medan publiken fick rösta fram sin egen favorit. Publikens pris vanns av Neon Light, med ett förslag som gruppen kopplade ihop med förra årets vinnare av Innovation Camp, Colorsplash. Neon Light är paintball, fast med lysande neonfärger och utan lagindelning, alla kör mot alla.

Poängjakt i city

Vinnare av årets Innovation Camp blev Prisjakten, och Fabian Ring en i vinnarlaget, förklarade i segerintervjun:

– Man ska röra sig inne i Oskarshamn och med hjälp av en app samla poäng, ju mer poäng man tar, desto finare pris kan man vinna. Vid en viss poäng kan du till exempel få välja en gratis cheeseburgare eller 20 procent rabatt i någon butik. I appen ska man även kunna ta del av erbjudanden från de olika butikerna.

Innovation Camp anordnas av SKB, Oskarshamnsverkets Kraftgrupp och Ung Företagsamhet och målsättningen är att det vinnande bidraget ska genomföras i någon form. Första vinnaren Colorsplash genomfördes förra året och blev en succé, så man kör även i år. Du kan anmäla dig till det färgglada loppet här.

Nyheter

Processtekniker på Clab vill ha fler kollegor
Att arbeta som processtekniker hos SKB handlar inte bara om att arbeta ute i anläggningen, det innebär också att övervaka och styra processer från kontrollrummet. Möt Kasper Holmgren och Dennis Österlund, två av SKB:s processtekniker, som ser till att mellanlagret för Sveriges använda kärnbränsle fu…

Publicerad: 16 februari 2024

Klimat- och miljöminister Romina Pourmokhtari besöker SKB:s anläggningar i Oskarshamn
Sveriges klimat- och miljöminister Romina Pourmokhtari besökte under tisdagen SKB:s anläggningar i Oskarshamn.

Publicerad: 13 februari 2024

Regeringen godkänner SKB:s forskningsprogram
Regeringen har godkänt SKB:s senaste program för forskning, utveckling och demonstration, Fud 2022. Vart tredje år redovisar SKB ett allsidigt forskningsprogram för omhändertagande av radioaktivt avfall och använt kärnbränsle. Den senaste versionen lämnades in till Strålsäkerhetsmyndigheten i septem…

Publicerad: 22 december 2023

SKB beställer ny rotator till Kapsellaboratoriet från Maskinteknik i Oskarshamn AB
SKB har tecknat ett avtal med Maskinteknik i Oskarshamn AB, för att konstruera och tillverka en ny kapselrotator till Kapsellaboratoriet i Oskarshamn. Projektet startar omgående och planeras vara klart i slutet av juni 2024. Alexander Lindqvist Rotatorn ska bland annat användas för fortsatt utveckli…

Publicerad: 21 december 2023

Mervärdessatsningar kring O-Ringen ska locka nya invånare till Oskarshamn
Under sommaren 2024 förväntas 30 000 besökare komma till Oskarshamn i samband med O-Ringen. Genom att skapa attraktiva miljöer samt fler och större kringaktiviteter hoppas Oskarshamns kommun ge en positiv bild av kommunen, något som i förlängningen kan attrahera fler invånare. Svensk Kärnbränslehant…

Publicerad: 2 november 2023

Publicerad: 14 september 2016